Pred vrati spomladanski teden restavracij
Pred vrati je spomladanski teden restavracij, v katerem bo med 15. in 24. marcem sodelovalo 111 slovenskih restavracij, od tega tri z Michelinovo zvezdico. S tokratno temo Original, ne kopija! organizatorji izpostavljajo drugačnost, posebnost in izvirnost restavracij. Rezervacije se odprejo v ponedeljek.
Sodelujoče restavracije se bodo predstavile s posebnimi meniji po ceni 24 evrov za restavracije z oceno enega srčka. Bolje ocenjene restavracije pa lahko poleg navedene cene uveljavljajo tudi doplačilo za kakovost. V primeru, da imajo dva srčka, je doplačilo dva evra, za tri in štiri srčke pa šest evrov, sporočili organizatorji.
Med sodelujočimi restavracijami letošnjega spomladanskega tedna restavracij so tudi tri restavracije z Michelinovo zvezdico, in sicer Grič, Strelec in Hiša Linhart.
"Poudarek tedna restavracij v letu 2024 je izvirnost. Izbiramo restavracije, ki izstopajo, ki so posebne in drugačne, ki so zaradi tega boljše od povprečja. Na teden restavracij namreč ne gremo mimojede, zaradi lakote, na dnevno malico, zato, ker nam je dolgčas. Na teden restavracij gremo zaradi doživetja, ki je posebno ravno v tem, ker ni povsod enako," je prepričan selektor tedna restavracij Uroš Mencinger.
Tudi letos se tednu restavracij pridružuje ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano s slovenskimi rejci in predelovalci mesa, ki se predstavljajo s promocijsko kampanjo izbrana kakovost - Slovenija. "Teden restavracij, ministrstvo ter slovenski rejci in predelovalci mesa si s skupno promocijo prizadevajo spodbuditi večjo uporabo lokalnih sestavin v slovenskih gostilnah in restavracijah," so še podčrtali.