Ljubljana

Oblačno Humidity: 84%
15°C
SOBOTA
9°C / 20°C
NEDELJA
9°C / 21°C
PONEDELJEK
10°C / 22°C
TOREK
13°C / 17°C
SREDA
14°C / 20°C
ČETRTEK
13°C / 21°C
PETEK
15°C / 17°C

Novice o prestopih v živo

Novice o prestopih v živo
16. februar 2024

16. februar ob 19.28

Jon Ficko na posojo v Dob

20-letni centralni branilec Jon Ficko se bo v spomladanskem delu sezone kot posojen igralec kalil pri tretjeligaški ekipi Dob. Ficko je v jesenskem delu sezone za mladince Domžal odigral 16 tekem in dosegel dva gola, skupno pa je v Eon NextGen ligi zbral 58 nastopov. Branilec je v sezoni 2019/20 kot kadet že igral za Dob, sedaj pa se bo dokazoval v članski izbrani vrsti. 

16. februar ob 19.28

16. februar ob 19.28

Mark Seliškar zapustil Tabor Sežano in se vrnil v nazaj v Vrhniko

22-letni krilni vezni igralec Mark Seliškar je iz Tabor Sežane prestopil v tretjeligaško ekipo Vrhniko, za katero je že nastopal do leta 2021. Za Tabor je v uvodnem delu sezone zbral 15 nastopov, na katerih je dosegel 3 gole ter dodal 3 asistence. V svoji karieri pa je zbral tudi 9 nastopov v Prvi ligi Telemach, kar bo nedvomno zelo koristilo Vrhniki. 

V Vrhniko sta na zadnji dan prestopnega roka prestopila tudi 20-letni branilec Tim Tomažon Beguš, ki je prestopil iz NK Brinja Grosuplja, ter 18 letni vezist Taj Krupić, ki je prišel iz Istre.

16. februar ob 19.28

Matic Fink se vrača na nogometne zelenice 

33-letni desni bočni branilec Matic Fink, ki se dobro znajde tudi na levi strani obrambe, se po letu in pol vrača na nogometne zelenice, tokrat bo nastopal za Ilirijo, za katero je že bil tudi registriran. Gre za nogometaša z ogromnimi izkušnjami, saj je v Prvi ligi Telemach zbral kar 178 nastopov, z Olimpijo je tudi osvojil državno prvenstvo. V sezoni 2010/11 je nastopal v 2. SNL, ko je kot član Interblocka zbral 21 nastopov.


16. februar ob 19.28

16. februar ob 14.28

Mura ima dva nova napadalca

Na zadnji dan zimskega prestopnega roka so kadrovske novosti sporočili tudi pri slovenskem prvoligašu Muri. Kot so črno-beli zapisali na svoji spletni strani, je ekipo okrepil Robert Čakš, ki je nazadnje igral za drugoligaša iz Beltincev, in Alexandros Kyziridis, 23-letni levi krilni napadalec iz Grčije, nazadnje član madžarskega Debrecena, ki je Muro okrepil kot posojen nogometaš, z možnostjo odkupa po končani sezoni.

16. februar ob 14.28

Celjani podpisali z mladinskim reprezentantom Slovenije

18-letni vezist Anel Islamagič je s Celjem podpisal svojo prvo profesionalno pogodbo v karieri. Mladinski reprezentant Slovenije je v jesenskem delu tekmovanja za Brinje Grosuplje v 2. SNL zbral 10 nastopov, zraven pa je dodal še 17 nastopov v mladinski Eon NextGen ligi. Za Grosuplje bo igral tudi spomladi, a kot posojen nogometaš iz Celja.

16. februar ob 14.28

16. februar ob 14.28

Haris Sadiković novi (stari) član viške Svobode

20-letni krilni napadalec je pred časom zaradi osebnih razlogov naznanil konec svoje nogometne kariere, a si je kasneje premislil. Sadiković je svoj čas sodil med najbolj nadarjene posameznike v mladinskem pogonu Olimpije, za katero je nastopal v kadetski in mladinski ekipi, a nato ni dobil priložnosti v članski izbrani vrsti. Igral je za Primorje, Svobodo in Tolmin, sedaj se pa vrača nazaj v Ljubljano, saj je že bil uradno registriran kot novi (stari) član viške Svobode.

16. februar ob 14.28

Beltinci bodo prvo ligo lovili z novo okrepitvijo 

Beltince je pred kratkim zapustil najboljši strelec kluba Robert Čakš, kar je pomenilo, da bo potrebno okrepiti napad z novim napadalcem. Uspelo jim je podpisati z Jakovom Katušo, 23-letnim krilnim napadalcem, ki je v klub prišel iz Aluminija. Za klub iz Kidričevega je jeseni zbral 15 tekem, na katerih je dal gol in prispeval asistenco, sedaj pa se po letu 2021 vrača nazaj v Beltince. 

16. februar ob 14.28

16. februar ob 14.28

Miha Sitar na posojo v Rudar Velenje

19-letni vezist, ki ima s Celjem podpisano profesionalno pogodbo, bo do konca sezone kot posojen igralec nastopal za drugoligaša Rudar Velenje. Sitar je v preteklosti bil tudi član mlajših reprezentanc Slovenije, jeseni pa je v Eon NextGen ligi odigral 11 tekem in dosegel 3 zadetke, nekajkrat pa je tudi sedel na klopi članske ekipe. 

Iz Celja sta v Velenje odšla tudi Denis Hočevar in Tai Križnik, ki pa sta prestopila kot polnopravna člana Rudarja, torej tu ne gre za posojo.

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Vesti

Vse vesti
0