Ljubljana

Oblačno Humidity: 94%
11°C
SOBOTA
9°C / 20°C
NEDELJA
9°C / 21°C
PONEDELJEK
10°C / 22°C
TOREK
13°C / 17°C
SREDA
14°C / 20°C
ČETRTEK
13°C / 21°C
PETEK
15°C / 17°C

Kronika v zadnjih 24 urah

V ponedeljek ob 15.33 se je na avtocesti A1, med razcepoma Malence in Kozarje pri izvozu Ljubljana-Jug v smeri proti Kozarjem zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri so umrle tri osebe, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Kronika v zadnjih 24 urah

56-letni voznik tovornega vozila je vozil po desnem prometnem pasu južne ljubljanske obvoznice v smeri proti razcepu Kozarje in pred izvozom Ljubljana-Jug trčil v osebni avtomobil pred njim, ki se je ustavil v koloni vozil in v katerem je bila domnevno 55-letna voznica. Osebno vozilo je po trčenju potisnilo naprej v drugo osebno vozilo ustavljeno pred njim, v katerem sta bila 72-letni voznik in 72-letna sopotnica, obe vozili pa je nato potisnilo še tovorno vozilo, ki bilo ustavljeno pred njimi. V trčenju so zaradi posledic prometne nesreče 55-letna voznica osebnega vozila in 72-letni voznik ter sopotnica v osebnem vozilu umrli na kraju nesreče.

Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 146 prometnih nesreč, v katerih so tri osebe umrle, 13 nesreč se je končalo lahkimi poškodbami, pet pa s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 46 kršitev javnega reda in miru ter 103 kazniva dejanja.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 38-krat posredovali na javnih krajih in osemkrat v zasebnih prostorih, pridržali pa so tri kršitelje. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali dva voznika, zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov pa so zasegli šest vozil. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 57 tatvin, 18 vlomov, 13 primerov poškodbe tujih stvari, pet primerov nasilja v družini, štiri grožnje, tri povzročitve telesnih poškodb, dva ropa ter en primer ponarejanja denarja.

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Vesti

Vse vesti
0