Ljubljana

Nekaj oblačnosti Humidity: 64%
19°C
SOBOTA
9°C / 20°C
NEDELJA
9°C / 21°C
PONEDELJEK
9°C / 21°C
TOREK
12°C / 14°C
SREDA
13°C / 19°C
ČETRTEK
15°C / 17°C
PETEK
10°C / 22°C

Koncert slovenskega Policijskega orkestra kot darilo Zagrebu in Hrvaški

V luči desete obletnice vstopa Hrvaške v Evropsko unijo, ki bo 1. julija, bo v središču Zagreba danes nastopil slovenski Policijski orkester. Poleg njega bo nastopila tudi hrvaška policijska klapa Sveti Mihovil, ki jo bo spremljala priznana hrvaška violončelistka Ana Rucner, so sporočili s slovenskega veleposlaništva v Zagrebu.

Koncert slovenskega Policijskega orkestra kot darilo Zagrebu in Hrvaški

Slovensko veleposlaništvo želi mesto Zagreb in celotno Hrvaško obdariti s koncertom slovenskega Policijskega orkestra v duhu dobrososedskih odnosov in krepitve prijateljstva med slovenskim in hrvaškim narodom ob 10. obletnici vstopa Hrvaške v EU in letošnjem vstopu v schengensko območje, so še dodali.

Slovenski Policijski orkester ter policijska klapa Sveti Mihovil iz Splita in Ana Rucner bosta nastopila na zagrebškem Evropskem trgu danes opoldne. Rucner bo igrala na violončelo, izdelano iz prostovoljno oddanega orožja v lasti hrvaškega notranjega ministrstva, s katerim sodeluje kot promotorka hrvaške nacionalne akcije Manj orožja, manj tragedij.

Slovenski Policijski orkester letos praznuje 75-letnico delovanja. Leta 1994 ga je slovenska vlada imenovala za uradni protokolarni orkester republike Slovenije. Danes orkester sodeluje na vseh državnih in protokolarnih dogodkih. Vsako leto ima več kot 300 nastopov v polni sestavi in v manjših zasedbah, pogosto pa nastopa tudi v dobrodelne namene.

Hrvaška policijska klapa Sveti Mihovil že od svoje ustanovitve leta 2009 nastopa na dobrodelnih koncertih, kulturnih prireditvah in proslavah ter ob pomembnih obletnicah. Kot uradni član hrvaškega ministrstva za notranje zadeve sodeluje pri vseh pomembnih protokolarnih dogodkih na Hrvaškem in tujini.

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Vesti

Vse vesti
0