Ljubljana

Nekaj oblačnosti Humidity: 83%
16°C
SOBOTA
9°C / 20°C
NEDELJA
9°C / 21°C
PONEDELJEK
9°C / 21°C
TOREK
12°C / 14°C
SREDA
13°C / 19°C
ČETRTEK
15°C / 17°C
PETEK
10°C / 22°C

Na Ljubljanskem gradu od danes filmi pod zvezdami

S celovečernim prvencem režiserja Darka Sinka Inventura, ki prinaša tragikomedijo o človeku in njegovih iluzornih predstavah o lastnem življenju, se bo drevi na Ljubljanskem gradu začel niz projekcij Film pod zvezdami, ki ga pripravlja Kinodvor z Mestno občino Ljubljana in Javnim zavodom Ljubljanski grad. Do 6. avgusta se bo zvrstilo 24 filmov.

Na Ljubljanskem gradu od danes filmi pod zvezdami

Letošnji program prinaša poleg Inventure še dva slovenska filma in eno koprodukcijo. V ponedeljek, 18. julija, bo na sporedu koprodukcijo Morena režiserke Antonete Alamat Kusijanović z zgodbo o dekletu, ki se v navidezni idili s soncem obsijane jadranske obale spopada z mračnimi silami patriarhata. V sredo, 27. julija, bo na ogled filmski prvenec Tijane Zinajić Prasica, slabšalni izraz za žensko, 3. avgusta pa bo sledila še premiera slovenskega filma Orkester v režiji Matevža Luzarja, ki je svetovno premiero doživel v tekmovalnem programu festivala v Cottbusu.

V izboru nekaterih najbolj odmevnih filmov kinematografske sezone bo tudi nekaj filmov, ki bodo v kinu na prostem doživeli prve projekcije na slovenskih platnih.

Po uvodnem filmu Inventura bo že drugi dan na sporedu predpremiera filma Tajni agent 117: Iz Afrike z ljubeznijo. Po vohunski parodiji, ki jo je režiral Nicolas Bedos, z Jeanom Dujardinom v glavni vlogi, se obeta 28. julija še predpremiera Dobrega šefa, ki ga podpisuje režiser Fernando Leon de Aranoa, s trpko, a nadvse zabavno tovarniško satiro o sodobnih delovnih razmerjih z Javierom Bardemom v naslovni vlogi.

Zadnja predpremiera bo 6. avgusta sklenila letošnji Film pod zvezdami. Film Nak, novi celovečerec Jordana Peela po filmu Zbeži!, Mi, ponuja zgodbo o treh prebivalcih samotne soteske v notranjosti Kalifornije, so zapisali v Kinodvoru.

V letnem kinu si bo mogoče ogledati še številne filmske uspešnice zadnje sezone, kot so Zgodba z zahodne strani Stevena Spielberga, Vzporedni materi Pedra Almodovarja, Vojvoda v režiji Rogerja Michella, Elvis Baza Luhrmanna, Drive My Car, ki ga je režiral Ryusuke Hamaguchi, Kupe št. 6 Juha Kuosmanena in Hiša Gucci Ridleyja Scotta. Celoten spored filmov je objavljen na spletni strani Kinodvora in Ljubljanskega gradu.

Filmi bodo na sporedu vsak dan ob 21.30. Predvajani bodo v izvornem jeziku s slovenskimi podnapisi, pri filmih, katerih jezik ni angleški, pa bodo podnapisi tudi v angleščini.

V primeru dežja oz. slabe vremenske napovedi projekcija odpade. Nadomestna projekcija bo naslednji dan ob 21.30 v Kinodvoru. V primeru odpovedi predpremiere ali premiere bosta v Kinodvoru na sporedu dve nadomestni projekciji.

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Vesti

Vse vesti
0