Ljubljana

Oblačno Humidity: 94%
11°C
SOBOTA
9°C / 20°C
NEDELJA
9°C / 21°C
PONEDELJEK
10°C / 22°C
TOREK
13°C / 17°C
SREDA
14°C / 20°C
ČETRTEK
13°C / 21°C
PETEK
15°C / 17°C

Na ogled dela polnoletnega simpozija umetniške keramike V-golje 2023

V Galeriji Blagnetove hiše v Šenčurju so nocoj odprli razstavo umetniških del, nastalih na 18. Mednarodnem simpoziju umetniške keramike V-oglje 2023, ki poteka pod okriljem zavoda V-golje, ki ga vodita Barba Štembergar Zupan in Niko Zupan.

Na ogled dela polnoletnega simpozija umetniške keramike V-golje 2023

"Ob naši polnoletnosti simpozija se predstavlja štirinajst avtorjev iz Srbije, Hrvaške, Poljske in Slovenije. Dela so zelo raznolika, od porcelana, keramike do mešanice humorja in mitologije, ki so prikazani v obliki štirih zmajčkov nemške avtorice. Vsako od del nosi svojo zgodbo in sporočilo. Enako pomembno je tudi to, da se dotakne gledalcev, da lahko ob tem nekaj začutijo in ob tem uživajo," je dejala Barba Štembergar Zupan ob odprtju razstave.

Kot je znano, je prvi simpozij potekal pred osemnajstimi leti takrat še kot kolonija umetniške keramike v okviru domačega lončarskega ateljeja. Kolonija je nato prerasla v simpozij. Z namenom dobre organizacije in promocije keramike so ustanovili zavod V-oglje. Poleg simpozija zavod organizira tečaje keramike in lončarstva, razstave, izlete z ogledi razstav. Tako Zavod V-oglje združuje interese ustvarjalcev, ljubiteljev keramike, se zavzema za organizirano izobraževanje in prispeva k promociji keramike.

Razstava bo na ogled do konca oktobra.

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Vesti

Vse vesti
0