Ljubljana

Oblačno Humidity: 79%
15°C
PETEK
11°C / 21°C
SOBOTA
9°C / 20°C
NEDELJA
9°C / 21°C
PONEDELJEK
10°C / 22°C
TOREK
13°C / 17°C
SREDA
14°C / 20°C
ČETRTEK
13°C / 21°C

Slovenska filharmonija znova na festivalu Anima Mundi

Slovenska filharmonija letos znova gostuje na Mednarodnem festivalu sakralne glasbe Anima Mundi v italijanski Pisi. Na omenjenem festivalu so se filharmoniki uspešno predstavili že lani.

Slovenska filharmonija znova na festivalu Anima Mundi

Orkester in Zbor Slovenske filharmonije bosta danes ob 21. uri v pisanski stolnici pod vodstvom dirigenta Trevorja Pinnocka izvedla Stabat Mater Antonina Dvoržaka, eno najlepših sakralnih stvaritev 19. stoletja. Pridružili se jim bodo solisti Simona Šaturova, Steve Davislim in Georg Zeppenfeld, so sporočili iz Slovenske filharmonije.

Orkester Slovenske filharmonije je junija pod vodstvom dirigenta Douglasa Boyda nastopil v zlati dvorani Musikvereina na Dunaju. V okviru mednarodnih predstavitev prihajajoče Evropske prestolnice kulture (EPK) v Novi Gorici in Gorici je z njimi nastopil ambasador EPK, pianist Aleksander Gadžijev z redkeje izvajanim Skrjabinovim klavirskim koncertom.

Mednarodni festival sakralne glasbe Anima Mundi v Pisi poteka od leta 2001. Dogodki se odvijajo v dveh pomembnih zgodovinskih in sakralnih prostorih: v stolnici (Duomo di Pisa) in krstilnici (Battistero di San Giovanni), ki sta del svetovno znanega pisanskega Trga čudes (Piazza dei Miracoli).

Festival Anima Mundi v Pisi vsako leto gosti priznane mednarodne glasbenike, zbore in orkestre, ki izvajajo dela iz bogate zakladnice sakralne glasbe.

Festival je bil ustanovljen z namenom obogatiti sakralno glasbo v zgodovinskih cerkvah Pise in privabiti vrhunske umetnike ter zbore iz celega sveta. Od takrat je postal pomemben dogodek na mednarodnem glasbenem prizorišču, zlasti za ljubitelje sakralne glasbe.

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Vesti

Vse vesti
0