Ljubljana

Nekaj oblačnosti Humidity: 70%
18°C
SOBOTA
9°C / 20°C
NEDELJA
9°C / 21°C
PONEDELJEK
9°C / 21°C
TOREK
12°C / 14°C
SREDA
13°C / 19°C
ČETRTEK
15°C / 17°C
PETEK
10°C / 22°C

Udeleženci simpozija obiskali Livartis

Poročali smo že, da v ateljeju Barbe in Nika Štembergar Zupan v mali vasici Voglje pri Šenčurju vse do 14. julija poteka Mednarodni simpozij umetniške keramike V-oglje.

Udeleženci simpozija obiskali Livartis

Med sodelujočimi ustvarjalci so Lidia Kupczynska Jankowiak, Veronika Dietz, Danijela Pičuljan, Snježana Pokos Vujec, Veljko Zejak, Bojana Ristevski, Nika Horvat, Silva Karim, Hana Karim, Gal Tič, Nikolaj Mašukov, Ivan Skubin, Zlatica Becci, fotograf Gregor Stamenkovič, Barba Štembergar Zupan in Niko Zupan. Skozi izmenjavo izkušenj in tehničnih znanj se ustvarjalci poglabljajo v svoje delo, jeseni pa se obeta tudi zanimiva razstava.

V sklopu simpozija so umetniki na strokovni ekskurziji obiskali družinsko podjetje Livartis, ki je sinonim za izdelavo kiparskih, arhitekturnih in oblikovalskih del v bronu po postopku izgubljenega voska. Umetnike je sprejel Jurij Kamšek, ki je na kratko tudi predstavil zgodovino livarne.

Začetki samostojne livarne segajo v leto 1973, ko je Andrej Kamšek dobil obrtno dovoljenje. Sin Borut Kamšek družinsko tradicijo nadaljuje od leta 1994. Leta 2004 je ustanovil podjetje Livartis, v katerem ima vidno vlogo že tretja generacija. Vizija livarne je voditi na področju ulivanja umetnin tudi v Evropi.

V okviru simpozija ima javnost priložnost za osebno srečanje s sodelujočimi umetniki, prav vsi ljubitelji keramike in umetnosti so vabljeni, da se do 14. julija, ob predhodni najavi, odpravijo v Voglje in klepetajo z ustvarjalci.

Simpozij umetniške keramike V-oglje ponuja izjemno priložnost za ljubitelje umetnosti, da se poglobijo v svet ustvarjalnosti ter občudujejo unikatna dela umetnikov iz različnih držav.

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Vesti

Vse vesti
0