Ljubljana

Oblačno Humidity: 59%
21°C
SOBOTA
9°C / 20°C
NEDELJA
9°C / 21°C
PONEDELJEK
10°C / 22°C
TOREK
13°C / 14°C
SREDA
11°C / 19°C
ČETRTEK
12°C / 17°C
PETEK
15°C / 19°C

V Cankarjevemu domu nocoj kombinacija klasike in rocka

V Gallusovi dvorani Cankarjevega doma bo nocoj mogoče slišati kombinacijo klasike in rocka z 80 glasbeniki, ki bodo med drugim izvedli nekatere največje uspešnice nekdanje angleške rock skupine Deep Purple.

V Cankarjevemu domu nocoj kombinacija klasike in rocka

Znana rockovska imena bodo nastopila skupaj z glasbeniki Zagrebške filharmonije.V Cankarjevem domu bodo pod vodstvom dirigenta Paula Manna nastopili Bruce Dickinson, pevec heavy metal skupine Iron Maiden, John O'Hara iz britanske rock skupine Jethro Tull, glasbenica Tanya O'Callaghan, basistka britanske glasbene skupine Whitesnake, kitarist Kaitner Z Doka, bobnar Bernard Welz, Mario Argandonia na tolkalih in 74 glasbenikov Zagrebške filharmonije.

Dogodek so poimenovali Jon Lord - koncert za skupino in orkester.

Koncert za skupino in orkester v živo je album skupine Deep Purple in Londonskega kraljevega filharmoničnega orkestra, ki je bil pod taktirko dirigenta Malcolma Arnolda posnet leta 1969 v londonski Kraljevi Albertovi dvorani. Gre za eno prvih izvedb rock glasbe v soigri s celotnim simfoničnim orkestrom. Skladbe je ustvaril Jon Lord, ustanovitelj skupine Deep Purple in član skupine Whitesnake, besedila pa je napisal Ian Gillan, pevec Deep Purple.

Leta 2011 je Lord posnel spremenjeno studijsko različico Koncerta za skupino in orkester, tokrat pod taktirko Paula Manna, ki po njegovi smrti vodi zasedbo z Bruceom Dickinsonom kot vokalistom.

Spored dogodka sestavljajo vsi trije deli Koncerta za skupino in orkester, deli Sarabande in nekatere največje uspešnice Deep Purple, kot so Smoke On The Water, Perfect Strangers, When A Blind Man Cries, Soldier of Fortune, ter dve pesmi Brucea Dickinsona; vse skladbe bodo izvedene v polnih orkestrskih priredbah, je objavljeno na spletni strani Cankarjevega doma.

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Vesti

Vse vesti
0