Ljubljana

Nekaj oblačnosti Humidity: 68%
19°C
SOBOTA
9°C / 20°C
NEDELJA
9°C / 21°C
PONEDELJEK
9°C / 21°C
TOREK
12°C / 14°C
SREDA
13°C / 19°C
ČETRTEK
15°C / 17°C
PETEK
10°C / 22°C

V Vogljah poteka polnoletni simpozij umetniške keramike

Mednarodni simpozij umetniške keramike V-oglje, ki poteka od 1. do 14. julija, letos gosti 16 ustvarjalcev iz štirih držav. Simpozij, ki poteka v ateljeju Barbe in Nika Štembergar Zupan v vasici Voglje, je prizorišče ustvarjanja v prijetnem okolju, obkroženem z naravo.

V Vogljah poteka polnoletni simpozij umetniške keramike

Med sodelujočimi ustvarjalci so Lidia Kupczynska Jankowiak, Veronika Dietz, Danijela Pičuljan, Snježana Pokos Vujec, Veljko Zejak, Bojana Ristevski, Nika Horvat, Silva Karim, Hana Karim, Gal Tič, Nikolaj Mašukov, Ivan Skubin, Zlatica Becci, fotograf Gregor Stamenkovič, Barba Štembergar Zupan in Niko Zupan. Skozi izmenjavo izkušenj in tehničnih znanj se ustvarjalci poglabljajo v svoje delo, obeta pa se tudi zanimiva razstava.

Razstava, ki bo na ogled v prvem tednu oktobra v Blagnetovi hiši v Šenčurju, že zdaj obljublja obiskovalcem, da se bodo lahko prepustili čarobnemu svetu keramike. Občinstvo bo lahko občudovalo edinstvene stvaritve umetnikov, ki so se navdihnili med ustvarjanjem v sproščenem okolju ateljeja v Vogljah.

V okviru simpozija ima javnost priložnost za osebno srečanje z umetniki, prav vsi ljubitelji keramike in umetnosti so vabljeni, da se do 14. julija, ob predhodni najavi, odpravijo v Voglje in klepetajo z ustvarjalci. To je edinstvena priložnost za navdih in spoznavanje umetnikov.

Simpozij umetniške keramike V-oglje ponuja izjemno priložnost za ljubitelje umetnosti, da se poglobijo v svet ustvarjalnosti ter občudujejo unikatna dela umetnikov iz različnih držav.

voglje

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Vesti

Vse vesti
0