Župan z učenci ob tradicionalnem slovenskem zajtrku na Osnovni šoli Koprivnica

Tretji petek v novembru v Sloveniji tradicionalno obeležujemo dan slovenske hrane, ki letos poteka že štirinajstič. Osnovne šole in vrtci po vsej državi so se pridružili projektu Tradicionalni slovenski zajtrk, letos pod geslom »Tradicionalni slovenski zajtrk – moj naj zajtrk!«. Na Osnovni šoli Koprivnica je zajtrk z učenci in zaposlenimi preživel tudi župan Mestne občine Krško Janez Kerin.

Župan z učenci ob tradicionalnem slovenskem zajtrku na Osnovni šoli Koprivnica

Projekt Tradicionalni slovenski zajtrk poudarja pomen lokalno pridelane hrane, samooskrbe ter domače pridelave in predelave. Na Osnovni šoli Koprivnica so ob tej priložnosti pripravili prisrčno dobrodošlico, ki so jo spremljali učenci in otroci tamkajšnjega vrtca. Kulturni program je bil poklon slovenski tradiciji in delu mladih čebelarjev, na katere so na šoli še posebej ponosni. Ravnateljica Anemari Kapler se je zahvalila vsem, ki vodijo šolski čebelarski krožek in skrbijo za vzdrževanje čebelnjaka, ter poudarila pomembnost čebel za našo prihodnost.

Župan Janez Kerin je ob tej priložnosti izpostavil bogastvo lokalno pridelane hrane v občini in poudaril pomen ozaveščanja mladih o njeni vrednosti. Dodal je, da so v Krškem že stekle priprave na državno proslavo Čebelarski praznik 2026, ki bo potekala prav v tej občini.

Dogodka so se udeležili tudi predsednik Krajevne skupnosti Koprivnica Damjan Bogovič, podpredsednik Čebelarske zveze Slovenije in predsednik Čebelarske zveze Krško Tone Urek ter predsednik Čebelarskega društva Senovo-Brestanica Vlado Grahovec. Po končanem kulturnem programu so z učenci sedli za mizo in uživali v skupnem zajtrku, ki je vključeval lokalno pridelane dobrote.

Tradicionalni slovenski zajtrk ni le obrok, temveč pomembna priložnost za ozaveščanje o pomenu kakovostne hrane, lokalne pridelave in skupnih vrednot, ki nas povezujejo.

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Vesti

Vse vesti
0